E 1 martie şi asta înseamnă primăvară şi mărţişoare.Mă uitam azi în jur, şi deşi s-a mai dus din tradiţie, lumea încă nu a uitat de simbolul primăverii şi acest lucru mă face să îmi amintesc de copilărie, când cu ceva zile înainte mergeam cu mami şi îmi cumpăram mărţişoarele ca mai apoi să stau pe 28 februarie să le aranjez, să planific cum să i le dau , să îmi fac griji dacă am destule şi mai ales să sper că voi primi la rândul meu.Acum s-a mai pierdut din semnificaţia pură a acestui lucru , însă copii mai împart mărţişoare fără jena (care o vezi la cei mai mari) oare e de ajuns un singur marţişor?

În continuare , vă las cu unul din miturile din  jurul mărţisorului:

Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată,dar un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă şi veselie, şi lumea întreagă a fost capturată de tristeţe. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată. A căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Tânărul a învins creatura şi a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer şi iarăşi a luminat întregul pământ. A venit primăvara, oamenii şi-au recăpătat veselia, dar tânărul luptător zăcea în palatul zmeului după luptele grele pe care le avuse.

Sângele cald i s-a scurs pe zăpadă, până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinsteşte memoria tânărului curajos legând cu o aţă două flori: una albă, alta roşie. Culoarea roşie simbolizează dragostea către frumos şi aminteşte de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii.

O primăvară frumoasă şi succes în ceea ce vă doriţi cu adevărat!

Anunțuri