Da, azi e randul primului dj din lista  si ma refer aici la Armin van Burren

S-a nascut in prima zi de Craciun a anului  1976 in Leiden, Olanda si a crescut in Koudekerk aan den Rijn.

Primul pas pe care l-a facut spre realizarea carierei in domeniul muzicii a fost de a lucra ca Dj intr-un club de noapte. Aici a invatat sa mixeze seturi lungi care de regula aveau o durata de 6 sau 7 ore fiecare. Atras din ce in ce mai mult de aceasta meserie, van Buuren isi dedica aproape tot timpul practicarii ei. Ajunsese sa  nu isi petreca vacantele scolare asa cum ar fi facut-o orice tanar de varsta lui, ci  punand muzica de cel putin patru ori pe satamana in localul in care el a facut primii pasi ca Dj.

Totul a inceput in in dormitorul sau ( unde practica in fiecare zi)  dar cu timpul isi muta echipamnetul intr-un studio adevarat unde lucreaza absolut singur.

Primele piese care iau nastere aici, printre multe altele, sunt “Touch me” si “Communication”.

Incepand cu anul 1995, Armin van Buuren lanseaza o multitudine de piese care se bucura de un succes continuu. Primul sau succes a fost “Blue Fear”, un lucru incredibil dat fiind faptul ca la momentul lansarii avea doar 19 ani. La scurt timp dupa, in anul 1999, a urmat piesa “Communication” care a avut un impact grozav asupra publicului din Spania si din Ibitza, fapt ce, in anul 2000, l-a trimis direct pe locul 18 in UK Chart.

La inceputul lui 1999, van Buuren, incepe prima sa eticheta Armind. Prima versiune, Gig- “One” a fost foarte bine primita. A doua versiune “Touch me”, sub numele de Rising Star a fost semnata chiar de Ministerul de Sunet al Marii Britanii inainte de lansarea inregistrarii.

Dupa acestea au urmat nenumarate colaborari cu cei mai cunoscuti producatori de muzica ai timpului si productii care s-au bucurat de succese enorme. Piese ca “Free”,  “4 elements”, colaborari cu Tiesto, Dj cu care realizeaza doua mari proiecte: Major League- “Wonder where you are” si Alibi- “Eternity”; cu Ferry Corsten, colaborare al carei produs a fost un riff-classic intitulat “Exhale”  l-au consacrat si mai mult pe piata muzicii din toata lumea.

Incepand din anul 2000, Armin a lansat seria de compilatii AVB, care s-au bucurat de succes la public. Un an mai tarziu, olandezul si-a inceput propria emisiune de radio, intitulata „A State of Trance”, in timpul careia isi facea cunoscute propriile creatii cat si melodiile lui preferate de la alti artisti.

De curand, el a prezentat un set de noua ore pentru Dancetheater din Haga. Printre locurile in care mixeaza constant se numara „Passion”, „Godskitchen”, „Gatecrasher” si „Slinky” – Marea Britanie, „Glow” – Washington si Ibiza.De-a lungul carierei, Armin van Buuren a concertat in peste 25 de tari, beneficiind de sprijinul lui Dave.

Pe 11 noiembrie 2006, artistul a celebrat pe stadionul A`hoy Rotterdam lansarea unui nou album intitulat “10 years”! Motivul care l-a determinat pe Armin sa aleaga aceasta locatie ca fiind rampa de lansare a noului album, a fost concertul extraordinar sustinut de artist acolo in anul 2005, “Armin Only”, eveniment puternic marcant emotional petru toti cei 12.000 de participanti!

Datorita stilului sau despre care el insusi afirma ca e “liberating, euphoric, uplifting, melodic and energetic” reuseste sa ocupe locuri importante in Dj Mag Top 100, cel mai relevant fiind insa cel pe care l-a ocupat in anul 2007- locul 1.
Sfatul lui catre toti dj-ii din lume: “Don’t be a prisoner of your own style!”

Si melodia mea preferata de la Armin van Burren ( care o gasiti si intr-un post mai vechi)

Reclame