Comisia europeana propune ca toti elevii cu varste cuprinse intre sase si zece ani sa primeasca gratuit fructe si legume la scoala.Programul viseaza combaterea obezitatii si a alimentatiei nesanatoase.

Pasarile migratoare pot invata”limba” altor specii alaturi de care calatoresc spre tarile calde.Potrivit cercetatorilor canadieni,de invatatatura acestor limbi depind chiar supravetuirea lor.S-a constatat ca pasarile migratoare care isi petrec majoritatea timpului intr-un loc si apoi calatoresc in zone necunoascute,pot fi mai usor vanate de pradatori daca nu le recunosc „limba”.

Un barbat din New York a realizat o sculptura mai putin obisnuita.El a sculptat in branza momentul in care a fost semnata declaratia de independenta a Statelor Unite.Bucata de branza din care a fost realizata lucrarea cantareste o tona si a fost expusa in Time Square.Artistul a lucrat opt ore pe zi timp de o saptamana.Lucrarea este o replica dupa pictura a lui John Trumball, care infatiseaza pe Adams,John Honcock,Benjamin Franklin si alate figuri marcante ale revolutiei americane,in jurul mesei unde s-a semnat documentul istoric.

A inceput perioada in care Oceanele se transforma in adevarate comori coloristice.E vorba despre migratia speciilor galbene de pisici de mare din Ocean inspre Golf.Ele se deplaseaza in grupuri compacte,aproximativ 10.000 de exemplare.Migratia maiestroasei specii ia sfarsit undeva prin luna august,inceputul lui septembrie.

Japonezii au inventat masina care merge cu apa. Prezentata recent publicului larg,masina e considerata o adevarata minune.Secretul ei sta intr-un generator care extrage hidrogenul din apa si produce energie electrica.Cu doar un litru de apa,vehicolul poate parcurge 100 de kilometri.

Un studiu realizat la Universitatea din California dezvalui ca persoanele considerate frumoase sunt platite mai bine la locul de munca,decat sunt cei care nu sunt considerati atragatori.Motivul principal pentru a exista astfel de diferente ar fi ca „frumosii” sunt perceputi ca fiind mai sociaili,mai cooperanti si mai saritori decat cei cu un aspect fizic mai putin placut.

Cainii cu dimensiuni impresionante sunt mai pasnici decat cei mici. Statisticile arata ca exemplarele de soricar,chihuahua si Jack Russel Terrier sunt cele mai agresive.

Cuplurile instrite se vor putea casatori in spatiu.Cu 1,45 de milioane de euro,First Advantage din Tokio ii va urca la bordul unei mici navete spatiale,care ii va duce la 100 de kilometri altitudine.

De toate si nimic (1) AICI

Anunțuri