In timp ce ma uitam pe niste site-uri de sport ,intamplator, am dat si de  nu stiu ce site care trata un subiect cutremurator pentru mine:BACUL. Ministerul Educatiei vrea sa schimbe modul in care se da examenul de Bacalaureat, mai exact probele orale ar urma sa fie eliminate. Si cum reprezentantii MECT vor sa afle parerea elevilor si profesorilor legata de aceasta idee, pe site-ul  edu.ro a fost deschisa o dezbatere in acest sens.

Potrivit sondajului de pe forumul ministerului, 37% dintre cei care si-au exprimat parerea (elevi si profesori) sunt de acord ca probele orale sa fie eliminate de la Bac.O privire aruncata pe liste arata clar acest lucru. Concludente sunt diferentele mari intre notele la romana, scris si oral. Sunt cazuri in care diferentele dintre notele de la cele doua probe depasesc si patru puncte. Un candidat se poate „descurca” de nota 10 la proba orala de romana, in schimb la proba scrisa nu reuseste sa ia mai mult de 5 sau 6.
 
Deci dragii mei colegi,daca si voi credeati ( ca si mine) ca probele orale va vor mari media finala cu un punct sau chiar mai mult,va sfatuiesc sa mai reflectati odata asupra problemei. Dar,dupa cum ne-a fost demonstrat si anul acesta in legatura cu tezele identice, Ministreul Educatiei nu pare a fi capabil de a da o noua reforma educationala deci probele orale vor exista mult timp „de acum si pana-n veci”.AMIN! 🙂

Reclame