O echipa de arheologi din Iordania au descoperit primul lacas crestin din lume. Acesta se afla intr-un mormant al bisericii Saint Georgeous din Rihab,in nordul Iordaniei.In mijlocul bisericii se afla un sanctuar dispus circular si mai multe scaune de piatra pentru cei care asistau la intalnirile religioase.Pana in prezent, in Rihab s-au descoperit inca 30 de biserici.

 Intr-o rezervatie naturala din Italia a fost decoperit un pui de cerb cu un singur corn  pe centrul capului.In varsta de un an de zile,micul cerb,numit „Unicorn” s-a nascut in captivitate, iar din cauza unei probleme genetice are doar un corn si nu doua cum ar fi normal. Expertii sustin insa, ca straniu nu este faptul ca puiului ii creste un singur corn, ci pozitia acestuia, in crestetul capului. In mitologie,unicornul era considerat o creatura asemanatoare unui cal alb, avand puteri magice.

 Inventatorii britanici au creat o inghetata rotativa care ajuta persoanele lenese sa nu faca un efort prea mare atunci cand mananca. Specialistii spun ca inventia este utila pentru ca nu permite pierderea ei in zilele calduroase. Dispozitivul poate fi utilizat la domiciliu si este compus dintr-un con care este umplut cu inghetata preferata Compartimetul din interior in care se afla inghetata se roteste lent in sensul invers acelor de ceasornic.

 
 Potrivit unui cercetator din Chile,gustul vinului este influentat de muzica. Acesta este de parere ca Jimi Hendrix merge cu un pahar de Cabernet Sauvignon,deoarece este perceput ca fiind cu 60% mai intens,in timp ce vinul Merlot ar trebui baut pe muzica lui Otis Redding. Chilianul pune muzica religioasa in incaperile cu butoaie puse la maturitate,considerand ca vibratiile imbunatatesc calitatea produsului.

 Tama este felina care a obtinut un post demn de invidiat. Ea a fost numita sef de gara in orasul japonez Kinokawa.Imbracata intr-o tinuta impecabila, cu chipiu si insigna,pisica atrage zilnic sute de calatori care vin sa se joace cu ea si sa o fotografieze. Mai mult,de cand felina a primit aceasta functie numarul calatorilor  a crescut cu 10%, iar reprezentantii statiei spun ca Tama este angajatul ideal:nu vrea salariu,este constiincioasa si are rabdare cu toti calatorii.

 De acum si cainii se pot bucura  de un pahar de bere. Elise Schumacher din Sydney a creat o bere destinata exclusiv patrupedelor. Dog Beer sau DB s-a dovedit a fi un mare succes in magazinele cu produse pentru anumale din Australia.Berea este ambalata in sticla de culoare inchisa si costa la fel de mult ca si o bere normala,adica 5 dolari elvetieni.

 Proprietarii de caini din Elvetia vor fi obligati sa urmeze cursuri speciale de ingrijire a animalelor.Cursurile vor incepe din luna septembrie 2008, iar testele vor contine intrebari si probe practice.Stapanii patrupedelor au insa la dispizitie doi ani pentru a se pregati,pentru ca primele teste se vor da in 2010 si sunt obligatorii pentru toti care detin caini,indiferent de rasa.

 In China s-a finalizat constructia celui mai lung pod maritim din lume. Acesta are 35 de km lungime si leaga Shanghaiul de orasul Ningbo.Podul va fi dat in folosinta abia anul viitor,dupa ce va fi amenajat ca o artera rutiera cu sase benzi.Constructia este un amestec de beton,viaducte si sectoare de cabluri,care permit trecerea ambarcatiunilor pe dedesupt.

Americanul Pat Acton a realizat o replica in miniatura a celebrei scoli Hogowarts din filmul „Harry Potter”. Pentru realizarea constructiei,el a folosit aproximativ 600.000 de bete de chibrit,pe care mai apoi le-a vopsit. In varsta de 55 de ani,barbatul din Gladbrook,statul Iowa, a avut nevoie de mai bine de doi ani de munca intensa.

Reclame